Meininger Hotel Amsterdam

Bedrijfscatering
June 30 2016

Eind 2016 werd ik benaderd door Meininger Hotel Amsterdam City West voor de productie van een feest ter ere van hun nieuwe vleugel op 1 februari. Zij zochten een partij die alles voor hun zou regelen… iets waar ik tot dusver weinig ervaring mee had. Natuurlijk een waanzinnige kans en ik heb me dan ook voor de volle honderd procent ingezet om met een plan te komen om deze uitdagende klus binnen te halen onder naam van Cuisine Blondine. Van de conceptfase, waarin ik de thematische feeling voor de avond bedacht en het inschakelen van de juiste partijen zonder wie je zoiets groots nooit kunt doen, tot de uitvoering ervan. Een super leerzaam proces, met als uitkomst een zeer geslaagde avond met amusement en heerlijk eten voor 240 man!

De ruimte van het festijn, de lobby/receptie/ontbijtzaal van het Meininger hotel, is in stijl van Van Gogh met een prachtig plafond kunstwerk dat staat voor zijn bekende streepjestechniek. Ik bedacht om het Van Gogh thema door de trekken naar de avond van het feest, en wat is er nou leuker dan het thema: “doe maar gek, je doet al gewoon genoeg”. Dit in combinatie met het thema street/urban, wat weer goed past bij het “urban”, jonge en dynamische karakter van het hotel. Bij elkaar bood het genoeg inspiratie voor zowel de aankleding van de ruimte (gek, chaos, street) en het eten zelf (Aziatische food stands met heerlijk streetfood, EN 80 procent vega..gekkigheid).

Wil je ook een onvergetelijk evenement organiseren met behulp van Cuisine Blondine? Neem contact op, en we maken een plan wat je zeker zal verrassen!

De jongens van The Reddymaekers gingen los op de deco, van waanzinnige Asian food stands tot een heus altelier met de nodige inspiratie en een live performance van een kunstzinnige gek geworden wolf..

Daarnaast heb ik de Fabulous Shaker Boys ingehuurd om de avond compleet te maken met over de top speciaal voor de avond bedachte Van Gogh cocktails die dan ook rijkelijk vloeiden..

Het eten bestond uit fingerfood en streetfood geserveerd uit de stands en bus. Van de 100 procent vega veggie curry madness stand tot aan de Asian fusion street snacks en salads, de snackwand met bitterballen en Hollandse versnaperingen… Het aanbod was divers en verassend voor het veelal internationale publiek. Verder zorgde een goede Dj de muzikale aankleding van de avond, en was de zaal door middel van een speciaal op maat gemaakt lichtplan op en top verlicht en sfeervol.